Κοντοσούβλι Με Πατατούλες Στη Λαδόκολα

377
Κοντοσούβλι Με Πατατούλες Στη Λαδόκολα

Υλικά

600 γρ. μοσχαρίσιo ώμο/σπάλα (ψαχνό)
600 γρ. χοιρινό μπούτι (ψαχνό)
600 γρ. αρνίσιο μπούτι (ψαχνό)
1 1/2 κιλό μικρές πατάτες baby ξεφλουδισμένες
1/2 λίτρο λευκό ξηρό κρασί
1 κύβο ζωμό βοδινού
100 ml ελαιόλαδο
3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι [ή 2 κουτ. σούπας ξερό θυμάρι]
6 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες , ολόκληρες
3-4 κουτ. σούπας σούπας μουστάρδα
1 κουτ. γλυκού κοφτό ρίγανη
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε 1 1/2 φλιτζ. νερό και διαλύουμε μέσα το ζωμό. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.

Πλένουμε, σκουπίζουμε τα κρέατα, τα κόβουμε σε κύβους 3 εκ. και τους βάζουμε σε μεγάλο μπολ ή πυρέξ. Προσθέτουμε το διαλυμένο ζωμό, το κρασί, το ελαιόλαδο, το θυμάρι (φρέσκο ή ξερό), τις σκελίδες σκόρδου, το πιπέρι, τη μουστάρδα, αλάτι και λίγη ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια, σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο, για να μαριναριστούν τα υλικά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βγάζουμε τους κύβους κρέατος από τη μαρινάδα (την οποία αφήνουμε κατά μέρος), και τους περνάμε σε 12 μεγάλα καλαμάκια για σουβλάκι, φροντίζοντας όσο γίνεται να βάλουμε και από τα 3 είδη κρέατος σε κάθε σουβλάκι.

Κόβουμε 4 μεγάλα κομμάτια γερής λαδόκολλας και μοιράζουμε τα σουβλάκια ανά 3 σε κάθε λαδόκολλα. Συμπληρώνουμε με τις σκελίδες σκόρδου (της μαρινάδας), το θυμάρι και από λίγες πατατούλες, καθαρισμένες και αλατισμένες. Περιχύνουμε με 1 – 2 κουτ. σούπας από τη μαρινάδα και τυλίγουμε προσεκτικά τις λαδόκολλες σε πακέτα. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί (στο μεγάλο τετράγωνο ταψί του φούρνου) και ψήνουμε για 1 ½ ώρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου, μέχρι να μαλακώσουν τα κρέατα και οι πατάτες.

Ανοίγουμε κάθε πακέτο, βγάζουμε τα κρέατα από τις σούβλες και σερβίρουμε με τις πατατούλες και το νόστιμο ζουμάκι τους

Πηγη: daddy-cool.gr