Ματσάτα με μπουτάκια κοτόπουλου

286
Ματσάτα με μπουτάκια κοτόπουλου

Συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου

Υλικά

500γρ. ματσάτα
4 μπουτάκια κοτόπουλου
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. γλυκού απαλή μουστάρδα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες
100γρ. σάλτσα ντομάτας
1 κουτ. γλυκού ούζο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό ταψί προσθέτετε τα τέσσερα μπουτάκια και περιχύνετε το καθένα με μια κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και αλείφετε με πολύ λίγη μουστάρδα. Ψήνετε τα μπουτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ, στη μεσαία σχάρα για περίπου μισή ώρα.

Εν τω μεταξύ βράζετε τα ζυμαρικά σας. Μόλις βράσουν, τα σουρώνετε και στην ίδια κατσαρόλα προσθέτετε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και το ξερό κρεμμύδι. Μόλις μαραθούν λίγο τα σβήνετε με το ούζο και προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και τη σάλτσα ντομάτας. Προσθέτετε και τη ματσάτα και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο.