Μπισκότα με μπανάνα και βρώμη χωρίς ζάχαρη

329
Μπισκότα με μπανάνα και βρώμη χωρίς ζάχαρη

Υλικά

25 μπισκότα με μπανάνα και βρώμη
3 μεγάλες ώριμες μπανάνες
½ φλιτζ. βούτυρο αμυγδάλου
1 κουτ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουτ. σούπας μέλι
2 ½ φλιτζ. βρόμη με cranberries
½ φλιτζ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας
1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας
¼ κουτ. γλυκού κανέλα
¼ κουτ. γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 175C. Καλύπτεις μια λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Σε ένα μεγάλο μπολ, λιώνεις τις μπανάνες με ένα πιρούνι και τις ανακατεύεις με το βούτυρο αμυγδάλου, το κανονικό βούτυρο (ή τη μαργαρίνη), τη βανίλια και το μέλι. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύεις τη βρόμη, το μπέικιν, την κανέλα και το αλάτι.

Προσθέτεις το περιεχόμενο αυτού του μπολ στο άλλο με τη μπανάνα και ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στο τέλος, προσθέτεις τις σταγόνες σοκολάτας.

Με ένα κουτάλι, ρίχνεις πάνω στη λαδόκολλα μικρά μπαλάκια (μεγέθους καρυδιού) από τη ζύμη, αρκετά μακριά το ένα από το άλλο. Ψήνεις τα μπισκότα για 12-14 λεπτά (μέχρι να σκουρύνουν λίγο στις άκρες). Αφήνεις να κρυώσουν πάνω σε σχάρα και τα φυλάς σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.

Πηγή: shape.gr