Πικάντικη σαλάτα με καλαμαράκια

276
Πικάντικη σαλάτα με καλαμαράκια

Υλικά

600γρ. καλαμαράκια χωρίς τα πλοκάμια
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κολοκυθάκι
1 κόκκινο λάχανο
4 μέτριες ντομάτες κομμένες σε φέτες

Για το ντρέσινγκ

2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1/2 κουτ. γλυκού ταμπάσκο
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Κόψτε τα καλαμαράκια σε ροδέλες 1 εκ. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίστε τα καλαμαράκια σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια ετοιμάστε το ντρέσινγκ. Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα γυάλινο βάζο, βιδώστε το καπάκι και ανακαινίστε καλά. Έπειτα βάλτε τα καλαμαράκια σε ένα μεγάλο μπολ, περιχύστε τα με το ντρέσινγκ, σκεπάστε το μπολ και βάλτε το στο ψυγείο για 3 ώρες ή για όλη τη νύχτα.

Κόψτε τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε λεπτές φέτες με ένα εργαλείο ξεφλουδίσματος λαχανικών. Βάλτε τα σε μια πιατέλα μαζί με το λάχανο, τις ντομάτες και τα καλαμαράκια χωρίς να τα στραγγίξετε.