Τάρτα με κολοκυθάκια

481
Τάρτα με κολοκυθάκια

Υλικά

2 1/2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζ. βούτυρο
1 φλιτζ. γιαούρτι
1/2 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
Αλάτι

Για τη γέμιση

7 κολοκυθάκια
200γρ. ρικότα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
2 αυγά
1 φλιτζ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ρίχνετε το αλεύρι με λίγο αλάτι σε μια λεκάνη. Προσθέτετε το μισό φλιτζ. βούτυρο, το γιαούρτι, λίγο νερό και τα ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή. Την αφήνετε για μισή ώρα να ξεκουραστεί.

Κόβετε τα κολοκυθάκια σε λεπτές ροδέλες, τα πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και τα στραγγίζετε. Ρίχνετε σε ένα τηγάνι το λάδι, το κρεμμυδάκι, τα κολοκυθάκια και τα σοτάρετε λίγο μέχρι να μαραθούν. Αφού κρυώσουν, προσθέτετε τον άνηθο.

Χτυπάτε τα αυγά, τα βάζετε σε μια λεκάνη, ρίχνετε τα τυριά, τα κολοκυθάκια, την κρέμα γάλακτος, αλατοπίπερο και ανακατεύετε.

Ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη. Αλείφετε με βούτυρο μια φόρμα για τάρτα Νο 26 και στρώνετε τη ζύμη καλύπτοντας και τα πλαϊνά. Στρώνετε τη γέμιση και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 35 λεπτά. Την αφήνετε λίγο να κρυώσει και σερβίρετε.