Vegan πίτσα με τυρί από κάσιους, σάλτσα pesto και λαχανικά

222
Vegan πίτσα με τυρί από κάσιους, σάλτσα pesto και λαχανικά

Υλικά

Για το τυρί από κάσιους
1/2 φλιτζ. ωμά κάσιους, μουλιασμένα για ένα βράδυ σε νερό
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
1/4 φλιτζ. γάλα αμυγδάλου
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ. γλυκού διατροφική μαγιά
2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
Νερό εάν χρειάζεται

Για τη σάλτσα pesto
1 Μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
3 κούπες πράσινα λαχανικά
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι
1/4 κουτ. γλυκού μπούκοβο

Για την πίτσα
1 βάση για πίτσα ολικής άλεσης
διάφορα λαχανικά για το topping

Εκτέλεση

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200C. Σε ένα μπλέντερ, ανακάτεψε τα συστατικά του τυριού από κάσιους. Ανακάτεψε μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής, κρεμώδης σάλτσα, χρησιμοποιώντας νερό εάν είναι απαραίτητο. Σε ένα μίξερ, πρόσθεσε όλα τα συστατικά της pesto και χτύπησέ τα μέχρι να δημιουργηθεί το κρεμώδες αποτέλεσμα που θέλεις.

Σε ένα ταψί ξεδίπλωσε την πίτσα μέχρι να έχει το πάχος που θέλεις.  Πάρε περίπου 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και άπλωσέ το στην πίτσα. Στη συνέχεια, πρόσθεσε το τυρί από κάσιους, και στη συνέχεια τη σάλτσα pesto.

Ψήσε την πίτσα στο φούρνο για 20-25 λεπτά, έως ότου να αποκτήσει μια λεπτή κρούστα. Αφαίρεσε από το φούρνο και άφησε να κρυώσει για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, επάνω στην πίτσα πρόσθεσε τα λαχανικά (ρόκα, baby σπανάκι και φύτρα θα ταιριάξουν υπέροχα!).
Πηγή