Ξιφίας στο φούρνο με λεμόνι και δυόσμο

248
Ξιφίας στο φούρνο με λεμόνι και δυόσμο

Υλικά

4 φιλέτα ξιφία (περίπου 150 γρ. το καθένα)
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. κοφτή ρίγανη
4 κουτ. σούπας λευκό ξηρό κρασί
1 λεμόνι, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
αλάτι. πιπέρι

Για τη σάλτσα:
1 κουτ. κοφτή κάππαρη
2 κουτ. σούπας κόκκινο κρασί
1 κουτ. κοφτή ζάχαρη
½ λεμόνι με τη φλούδα του
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου δυόσμου

Εκτέλεση

Βάζετε τα φιλέτα σε ένα ταψάκι και τα σκεπάζετε καλά με τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής. Τα αφήνετε σκεπασμένα στο ψυγείο να μαριναριστούν για 30 λεπτά. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC και ψήνετε τα φιλέτα για 13-14 λεπτά. Το ψήσιμο του ξιφία έχει μεγάλη σημασία. Προσέχετε στο εσωτερικό του να μείνει ροζ, γιατί, αν παραψηθεί, σκληραίνει και χάνει τη γεύση του. Όσο ψήνεται το ψάρι χτυπάτε στο μπλέντερ τα υλικά της σάλτσας. Σερβίρετε το ψάρι ζεστό με τη σάλτσα, αφού πρώτα το στραγγίσετε από τα υγρά του ψησίματος.

Tips:

-Αντί για δυόσμο μπορείτε να βάλετε μερικά φυλλαράκια φρέσκο ή ξερό φασκόμηλο ή μαϊντανό.
-Την ίδια συνταγή μπορείτε να την κάνετε με οποιοδήποτε φιλέτο ψαριού.

Πηγή