Παραδοσιακό παστέλι Τήνου

284
Παραδοσιακό παστέλι Τήνου

Υλικά

200γρ. σουσάμι
250γρ. μέλι θυμαρίσιο
1 κουτ. σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση

Βάζουμε ένα τηγάνι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά και καβουρντίζουμε το σουσάμι μέχρι να πάρει ένα ροδοκόκκινο χρώμα προσέχοντας να μην καεί. Έπειτα το μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το μέλι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς με μια κουτάλα και αφήνουμε το μείγμα να βράσει στους 150-160C (Αν δεν έχουμε θερμόμετρο, ρίχνουμε μερικές σταγόνες απ το μείγμα σε ένα πιατάκι και αν κρυσταλλώσει αμέσως είναι έτοιμο).

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζουμε το περιεχόμενο της σε μια επιφάνεια σιλικόνης ή λαδόκολλα. Καλύπτουμε το μείγμα με ένα δεύτερο κομμάτι σιλικόνης ή λαδόκολλα και το ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη στο σχήμα και μέγεθος της αρεσκείας μας. Έπειτα το αφήνουμε να κρυώσει σκεπασμένο για περίπου 2 ώρες πριν το κόψουμε στο σχήμα που θέλουμε.