Πενάκι με πιπεριά Φλωρίνης και πέστο δυόσμου

334
Πενάκι με πιπεριά Φλωρίνης και πέστο δυόσμου

Συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου

Υλικά

500 γρ. πενάκι
200 γρ. πιπεριά Φλωρίνης
½ µατσάκι φρέσκο δυόσµο
150 ml ελαιόλαδο
50 γρ. κουκουνάρι
2 µικρά κρεµµύδια, ψιλοκοµµένα
αλάτι, πιπέρι
2 κουτ. σούπας σουσάµι

Εκτέλεση

Σε µια βαθιά κατσαρόλα βράζετε σε αλατισµένο νερό τα ζυµαρικά για 9-10 λεπτά. Στη συνέχεια τα σουρώνετε και τα περιχύνετε µε κρύο νερό. Πλένετε καλά το δυόσµο και τον αφήνετε να στραγγίσει. Κατόπιν, σε ένα µικρό µίξερ αναµειγνύετε τα φυλλαράκια του δυόσµου και το κουκουνάρι µαζί µε το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και φρεσκοτριµµένο πιπέρι. Ανακατεύετε ώσπου να οµογενοποιηθούν όλα τα υλικά και το πέστο δυόσµου είναι έτοιµο.

Σε µια κατσαρόλα ζεσταίνετε δύο κουταλιές ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε τα κρεµµύδια. Προσθέτετε την πιπεριά, κοµµένη σε µακρόστενες φέτες, τα ζυµαρικά και το πέστο δυόσµου. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε σε βαθιά λευκά πιάτα, πασπαλίζοντας µε σουσάµι.

Πηγή: www.sidayes.gr