Υλικά
100γρ. ιταλικό σαλάμι
100γρ. άσπρα φασόλια κονσέρβας
1 κρεμμύδι εσαλότ
1 κουτ. σούπας βούτυρο
250γρ. αλεύρι
2 κουτ. γλυκού ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
2 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1 αυγό
60ml λάδι
1 κουτ. σούπας κίδι
300ml ξινόγαλα
12 χάρτινα φορμάκια
Λίγο ψιλοκομμένο σαλάμι για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Τοποθετούμε τα φορμάκια στο ταψί για μάφιν. Κόβουμε το σαλάμι σε κυβάκια. Βάζουμε τα φασόλια σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε κυβάκια. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμύδι.
Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το σαλάμι και τα φασόλια, προσθέτουμε το κρεμμύδι και καρυκεύουμε με ρίγανη και αλατοπίπερο. Ρίχνουμε το μπέικιν και τη σόδα και ανακατεύουμε. Χτυπάμε το αυγό, προσθέτουμε το λάδι, το ξίδι και το ξινόγαλα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και τα αναμειγνύουμε μέχρι τα στεγνά υλικά να υγρανθούν.
Βάζουμε τα χαρτάκια μέσα στις θήκες του ταψιού. μοιράζουμε τη ζύμη ομοιόμορφα στα φορμάκια και ψήνουμε στη σχάρα για περίπου 20-25 λεπτά. Αφήνουμε τα μάφιν να σταθούν για περίπου 5 λεπτά στο ταψί, τα βγάζουμε, τα γαρνίρουμε με το σαλάμι και τα σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.