Πολέντα με ρόκα

303
Πολέντα με ρόκα

Υλικά

60γρ. βούτυρο
1 μικρό πράσο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1/3 φλιτζ. αλεύρι
2 κουτ. σούπας καλαμποκάλευρο
1 φλιτζ. γάλα
4 αυγά
1/2 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα
125γρ. ρόκα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

Αλείψτε με λάδι ένα ορθογώνιο ταψί και στρώστε στη βάση και στις πλευρές του λαδόχαρτο αφήνοντας το να εξέχει 2 εκ.

Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το πράσο και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίξτε σιγά σιγά το αλεύρι και το καλαμποκάλευρο, ανακατώνοντας συνεχώς και μετά από 1 λεπτό βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίξτε σιγά σιγά το γάλα. Βάλτε το μείγμα να βράσει μέχρι να πήξει ανακατεύοντας συνεχώς.

Ξαναβγάλτε το μείγμα από τη φωτιά, προσθέστε τους κρόκους χτυπημένους ελαφρά, τη παρμεζάνα και τη ρόκα. Ανακατέψτε και αδειάστε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ. Προθερμάνετε το φούρνο. Χτυπήστε τα ασπράδια με το μίξερ χωρίς να γίνουν μαρέγκα και ανακατέψτε τα με το μείγμα. Αδειάστε ρο μείγμα στο ταψί και ψήστε το σε δυνατό φούρνο για 12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του.