Σούπα με γιαούρτι

173
Σούπα με γιαούρτι

Υλικά

600γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 κουτ. σούπας ξίδι
2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας άνηθο
3 κουτ. σούπας λάδι
Πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 μεγάλο αγγούρι

Εκτέλεση

Καθαρίστε και ξεσποριάστε το αγγούρι, τρίψτε το στο χοντρό τρίφτη και βάλτε το σε ένα βαθύ πιάτο με αρκετό αλάτι για να στραγγίξει λίγο το νερό του. Χτυπήστε λίγο το γιαούρτι και κατόπιν ανακατέψτε όλα τα υλικά με τη σειρά που είναι γραμμένα. Το αγγούρι θα το βάλετε μαζί με το νερό του.

Τα ανακατεύετε όλα καλά και βάζετε τη σούπα στο ψυγείο να κρυώσει καλά. Όταν κρυώσει τη σερβίρετε προσθέτοντας 3-4 παγάκια και αν είναι πολύ πηχτή 1-2 κουταλιές νερό.