Ανάποδο κέικ μπανάνας με καραμέλα βουτύρου

327
Ανάποδο κέικ μπανάνας με καραμέλα βουτύρου

Υλικά

4 ώριμες μπανάνες
3 αυγά
120  ml λαδιού
100 γρ. ζάχαρη (κανονική ή άχνη)
1 κουτ. σούπας κανέλα
250γρ. αλεύρι
110γρ. βούτυρο
220γρ. καστανή ζάχαρη
2 μπανάνες, κομμένες σε φέτες
Παγωτό για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 ° C. Σε ένα μεγάλο μπολ, λιώστε με ένα πιρούνι τις ώριμες μπανάνες. Προσθέστε τα αυγά, το λάδι, τη ζάχαρη και την κανέλα, και ανακατέψετε καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές ( να μην έχει σβόλους από το αλεύρι). Το αφήνετε στην άκρη και ξεκινάτε να φτιάξετε την καραμέλα.

Σε μια κατσαρόλα , σε μέτρια φωτιά, λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε την καστανή ζάχαρη. Προσοχή η φωτιά δεν πρέπει να είναι δυνατή. Ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Μόλις είναι έτοιμη, ρίχνετε την καραμέλα σε ένα τετράγωνο ταψάκι και από πάνω απλώνετε ομοιόμορφα τα κομμάτια μπανάνας και μετά ρίχνετε το μείγμα (μπανάνας). Αφήνετε να κρυώσει για λίγο και ξεφορμάρετε με τη βοήθεια ενός μαχαιριού. Κόβετε το γλυκό σε κομμάτια και σερβίρετε με παγωτό.

Πηγή