Κοτόπουλο με σος σόγιας

216
Κοτόπουλο με σος σόγιας

Υλικά

5 κουταλιές της σούπας καλαμποκέλαιο
1 πιπεριά (πράσινη καυτερή ψιλοκομμένη)
2 πιπεριές κόκκινες (σε λωρίδες)
Ανανά χοντροκομμένο
8 κρεμμυδάκια (φρέσκα ψιλοκομμένα)
2 φιλέτα κοτόπουλο στήθος

Για τη σόγια σος

2 κουτ. σούπας Worcestershire sauce
4 κουτ. σούπας μαύρη σόγια σος
4 κουτ. σούπας γλυκό κρασί ή σέρι
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 φλιτζ. πορτοκαλιού
1 φλιτζ. ζωμό κότας σε κύβο
1 κουτ. γλυκού σκόνη κάρυ
1 τζούρα αλάτι

Για το σερβίρισμα

1 κούπα ρύζι μπασμάτι

Εκτέλεση

Σε ξύλο κοπής πλένετε καλά το κοτόπουλο και το κόβετε σε κυβάκια και αλατοπιπερώνετε. Στη συνέχεια προσθέτετε το λάδι στο γουόκ ή τηγάνι για να κάψει και σοτάρετε το κοτόπουλο για 7 λεπτά. Έπειτα προσθέστε τις πιπεριές, τον ανανά, τα κρεμμυδάκια κι ανακατέψτε για 3 λεπτά. Κατόπιν αδειάστε μέσα στο γουόκ όλα τα υλικά της σάλτσας και ανακατέψτε καλά. Αφήστε το κοτόπουλο να σιγοβράζει 30 λεπτά μέχρι να μείνει ελάχιστο ζουμί και είναι έτοιμο. Σερβίρουμε με βραστό ρύζι μπασμάτι.

Για το σερβίρισμα

Αφήνουμε το ρύζι σε κρύο νερό για 1 ώρα σε ένα μπολ. Στη συνέχεια το ξεπλένουμε και το βράζουμε για 8 λεπτά με 1 κούπα νερό και κλειστό καπάκι, ανακατεύοντας τακτικά. Με αυτό τον τρόπο το ρύζι μας θα βγει σπυρωτό και απαλό.

Πηγή