Κρεμμύδια με γλυκόξινη σάλτσα

146
Κρεμμύδια με γλυκόξινη σάλτσα

Συνταγή της Ελένης Ψυχουλάκη

Υλικά

6 μεγάλα κρεμμύδια με τη φλούδα τους
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
3 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί ή βαλσάμικο
1 κουτ. κοφτή γλυκάνισο
1 κουτ. κοφτή Κάππαρη
1 κουτ. κοφτή άχαρη
Αλάτι, πιπέρι
4-5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Πλένουμε καλά τα κρεμμύδια, κόβουμε τη βάση τους για να καθήσουν χωρίς πρόβλημα στο ταψί και τα χαράζουμε σταυρωτά κατά μήκος. Στρώνουμε ένα ταψάκι που να τα χωράει ίσα ίσα με χαρτί για ψήσιμο και αφήνουμε μπόλικο περίσσευμα από τη μια μεριά για να τα κλείσουμε καλά.

Βάζουμε τα κρεμμύδια το ένα κοντά κοντά στο άλλο, αλατίζουμε πιπερώνουμε και τα καλύπτουμε καλά με όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός τους μαϊντανού. Τα σκεπάζουμε με το χαρτί που περισσεύει κλείνοντας καλά τα ανοίγματα. Τα ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά. Τα σερβίρουμε ζεστά με τη σάλτσα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.