Κρητική ομελέτα με κιμά

413
Κρητική ομελέτα με κιμά

Συνταγή της Ευθυμίας Δημάκη

Υλικά

300γρ. κιμά
6 αυγά
1/2 φλιτζ. τσαγιού φρέσκο βούτυρο
1 κρεμμύδι
1 φλιτζ. καφέ λευκό κρασί
1 φύλλο δάφνης
3 ώριμες ντομάτες
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μισό βούτυρο και γιαχνίζουμε το κρεμμύδι χιλοκομμένο. Προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε ώσπου να γίνει σπυρωτός. Τον σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, αλάτι, πιπέρι, τη δάφνη και τα βράζουμε για περίπου μισή ώρα μέχρι ο κιμάς να μείνει με τη σάλτσα του.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο και όταν κάψει προσθέτουμε τα 3 αυγά χτυπημένα με λίγο αλάτι και στρώνουμε από πάνω τον κιμά. Όταν ψηθεί η ομελέτα από τη μια μεριά τη γυρίζουμε από την άλλη, αφού πρώτα ρίξουμε στο τηγάνι τα άλλα 3 αυγά χτυπημένα. Μόλις ψηθεί τη σερβίρουμε σε μια πιατέλα. Αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε τις ομελέτες ξεχωριστές και να τις διπλώσουμε την καθεμιά σε φάκελο.