Τριβελάκι με φρέσκα και ξερά κρεμμύδια

338
Τριβελάκι με φρέσκα και ξερά κρεμμύδια

Συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου

Υλικά

500γρ. τριβελάκι
50γρ. ελιές ψιλοκομμένες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
200γρ. σάλτσα ντομάτας
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο φρέσκο θυμάρι για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σε μια βαθιά κατσαρόλα βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο, τα σουρώνετε και τα περιχύνετε με κρύο νερό.

Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτετε τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Στη συνέχεια σοτάρετε τα 2 ξερά κρεμμύδια, σε δυνατή φωτιά μαζί με τα φρέσκα και προσθέτετε και τις ελιές. Στην κατσαρόλα που βράσατε τα ζυμαρικά προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας, τα ζυμαρικά μαζί με τα σοταρισμένα κρεμμύδια και τις ελιές. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε με λίγο φρέσκο θυμάρι.