Τσαμπασίρια

512
Τσαμπασίρια

Υλικά

12 μελιτζάνες φλάσκες
500 γρ. καρύδι
350 γρ. φρυγανιά χοντροκοπανισμένη
1 κουτ. γλυκού πελτέ
2 κουτ. σούπας πιπέρι κόκκινο
Λάδι 
γαρυφαλλάκια (5 ξυλίκια)
Αλάτι χοντρό για το ξεπίκρισμα της μελιτζάνας
2 Κρεμμύδια ξερά
2 δοντάκια σκόρδο

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρές φέτες, τις αλατίζουμε κι τις αφήνουμε να στραγγίσουν. Παίρνουμε της μισές και τις απλώνουμε δίπλα δίπλα,  με λίγο λαδάκι και αφήνουμε να ψηθούν γυρίζοντας τες μια φορά αφού πάρουν χρώμα. Τις βγάζετε, τις ξεφλουδίζετε και τις περνάτε στο τηγανάκι όπου έχετε μαράνει το κρεμμύδι με το σκόρδο και τον πελτέ . Τις υπόλοιπες τις τηγανίζουμε με αλευράκι σε τηγάνι χωρίς να καούν.

Βάζετε σε μια λεκάνη την φρυγανιά ,το καρύδι το πιπέρι ,τα γαρύφαλλα και τα ανακατευετε καλά. Ρίχνετε μέσα το μίγμα με τα κρεμμυδάκια και τις μελιτζάνες.

Στρώνετε σε φόρμα τις μελιτζάνες που έχετε τηγανίσει να καλύψουν όλη την φόρμα αλλά και να εξέχουν από αυτήν. Αδειάζεται στην φόρμα το μείγμα από την λεκάνη εναλλάξ 2 φορές ή όσο έχετε υλικό, γυρίζετε και της φέτες που εξέχουν και σκεπάζετε εντελώς το μείγμα και το ψήνετε για 20 λεπτά στους 180C στον αέρα .

Μόλις κρυώσει λίγο το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα και το σερβίρετε με φέτα και ντοματοσαλάτα.

Πηγή