Γιαουρτοζελέ με φράουλες και λεμόνι

216
Γιαουρτοζελέ με φράουλες και λεμόνι

Υλικά

2 φακελάκια φρουί ζελέ με γεύση φράουλα
2 φλιτζ. καυτό νερό
2 γιαούρτια στραγγιστά (κατά προτίμηση 2%)
1 κουτί φυτική σαντιγί
1 φλιτζ. καφέ γάλα
3 κουτ. σούπας λικέρ limoncello
Το ξύσμα από 1 λεμόνι
4 κουτ. σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση

Διαλύετε το φρουί ζελέ στο καυτό νερό ανακατεύοντας δυνατά και το αφήνετε να γίνει χλιαρό. Στο μεταξύ αφρατεύετε στο μίξερ τη σαντιγί προσθέτοντας το γάλα, το λικέρ και το ξύσμα λεμονιού. Ενσωματώνετε σταδιακά και το γιαούρτι και τέλος το χλιαρό ζελέ ανακατεύοντας στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ.

Αδειάζετε το μείγμα σε μια πλαστική φόρμα περιεκτικότητας 1,2 λίτρων ή σε 10 ατομικά φορμάκια και αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες ή ιδανικά για όλο το βράδυ. Την άλλη μέρα ξεφορμάρετε το γλυκό σε πιατέλα ή σε πιάτα. Για να ξεφορμάρετε με μεγαλύτερη ευκολία το γλυκό, βουτήξτε τη φόρμα ή τα φορμάκια σας για πολύ λίγο σε ζεστό νερό.