Πίτα με φύλλο σφολιάτας και λουκάνικα

263
Πίτα με φύλλο σφολιάτας και λουκάνικα

Υλικά

4 φύλλα ζύμης σφολιάτας

Για τη γέμιση

3 μεγάλες πατάτες
1 κουτί γάλα
500 γρ. λουκάνικα πικάντικα ή της αρεσκείας σας
1 κουτ. σούπας λάδι
1 κρεμμύδι σε ροδέλες
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κουτ. σούπας αλεύρι
600 γρ. ζωμός κρέατος
400 γρ.φασόλια άσπρα (κοσκινισμένα, στραγγισμένα)
2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200C. Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε κύβους. Τις βάζετε για 15 λεπτά, να μαλακώσουν, τις σουρώνετε, τις βάζετε σε μπολ και τις λιώνετε καλά με πιρούνι. Προσθέτετε το γάλα, το βούτυρο και αλατοπίπερο. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε στην άκρη. Βάζετε τα λουκάνικα στο γκριλ και ψήνετε, να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές. Τα κόβετε σε ροδέλες.

Ζεσταίνετε σε τηγάνι το λάδι, προσθέτετε το κρεμμύδι και τηγανίζετε για 4-5 λεπτά, να μαλακώσουν. Προσθέτετε την πιπεριά, τηγανίζετε για 2-3 λεπτά και πασπαλίζετε με το αλεύρι. Ανακατεύετε σε χαμηλή θερμοκρασία για 2 λεπτά. Προσθέτετε τον ζωμό και βράζετε για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας, να πήξει η σάλτσα.

Για τη συναρμολόγηση της πίτας

Παίρνετε τα 2 πρώτα φύλλα σφολιάτας και τα στρώνετε σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος και αμέσως μετά ρίχνετε τα φασόλια, τα λουκάνικα, το μαϊντανό και τη σάλτσα.

Κατόπιν απλώνετε επάνω το πουρέ της πατάτας και σκορπάτε κομματάκια βουτύρου. Πάνω από τον πουρέ, τοποθετείτε τα υπόλοιπα 2 φύλλα σφολιάτας καλύπτοντας την πίτα, και βάζετε με τα δάχτυλά σας τη ζύμη να πάει προς τα μέσα. Ψήνετε για 20 λεπτά ή ώσπου να ροδίσετε ο πουρές. Σερβίρετε την πίτα ζεστή με σαλάτα