Ριζότο μιλανέζε με αρακά και κοτόπουλο

258
Ριζότο μιλανέζε με αρακά και κοτόπουλο

Υλικά

300 γρ. ρύζι arborio
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1400 ml καυτό ζωμό κοτόπουλου
80 γρ. παρμεζάνα
60 γρ. φρέσκο βούτυρο σε κύβους
50 ml ελαιόλαδο
10 κλωστές σαφράν
100 γρ. αρακάς βρασμένος
600 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές φέτες
λεμόν
αλάτι, πιπέρι
παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι και έπειτα προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε το σαφράν μέσα στο νερό και το ρίχνουμε στο ριζότο μέχρι να χυλώσει σε 20 λεπτά. Ρίχνουμε στο τέλος και τον αρακά, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.

Σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει και το σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε το ριζότο με το κοτόπουλο και την τριμμένη παρμεζάνα.