Υλικά
1 ½ φλιτζ. φρέσκο βασιλικό
1 ½ φλιτζ. επίπεδη φύλλα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο
1 ½ φλιτζ. φιστίκια, χωρίς κέλυφος
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
½ φλιτζ. τριμμένη φρυγανιά
4 χωρίς κόκαλα φιλέτο σολομού (6-ουγκιά καθένα)
χυμός ενός λεμονιού
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200C. Λαδώστε ελαφρά ένα ταψί και τοποθετήστε ένα φύλλο λαδόκολλας. Στη συνέχεια βάζετε τα φιλέτα σολομού με το δέρμα προς τα κάτω. Στύψτε το χυμό λεμονιού πάνω στα φιλέτα σολομού και πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι. Απλώστε με ένα κουτάλι τη μουστάρδα, το πέστο και από λίγη φρυγανιά.
Σ’ αυτό το σημείο φτιάξτε το πέστο με φιστίκι. Στο μούλτι ρίχνετε το βασιλικό, μαϊντανό, σκόρδο, φιστίκια και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα. Στο τέλος προσθέστε το ελαιόλαδο και ανακατεύετε άλλη μια φορά.
Βάζετε για ψήσιμο στους 200C για 10 – 15 λεπτά. Σερβίρετε με πατάτες και σαλάτα.