Αρνάκι με πράσα

246
Αρνάκι με πράσα

Συνταγή της Χρύσας Νικολάκη

Υλικά

1 1/2 κιλό αρνάκι, κατά προτίμηση μπούτι
2 κιλά πράσα
300γρ. σέλινο χοντρό
1 κρεμμύδι
1 κουτ. σούπας πελτέ
3 κουτ. σούπας βούτυρο
Το χυμό από 1/2 λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα πράσα. Κόβουμε σε ροδέλες μόνο το άσπρο μέρος. Πλένουμε και καθαρίζουμε το σέλινο, το ζεματάμε σε σε αλατισμένο νερό και το στραγγίζουμε.

Κόβουμε το αρνάκι σε κομμάτια. Το πλένουμε καλά και το βάζουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το μισό βούτυρο σε δυνατή φωτιά. Το τσιγαρίζουμε καλά από όλες τις μεριές. Το σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ λιωμένο σε ένα ποτήρι νερό (το νερό πρέπει να μισοσκεπάζει το κρέας) χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει ώσπου να μαλακώσει. Όταν βράσει το κρέας το βγάζουμε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα, ρίχνουμε στη σάλτσα τα πράσα και το σέλινο και τα αφήνουμε να βράσουν χωρίς να λιώσουν. Προσθέτουμε το κρέας στην κατσαρόλα, το αφήνουμε να πάρει μια βράση και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.