Υλικά
1 συσκευασία φύλλο κανταΐφι
225 γρ. βούτυρο
1200 γρ. ανθότυρο
150 ml. γάλα
50 γρ. ζάχαρη άχνη ή 1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
Για το σιρόπι μελιού
150 γρ. μέλι
1 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Αφήνουμε το φύλλο κανταΐφι να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 2 ώρες πριν ξεκινήσουμε το κανταΐφι με ανθότυρο. Στο μπλέντερ βάζουμε το ανθότυρο, το γάλα, την άχνη, το ξύσμα λεμονιού και πολτοποιούμε μέχρι να γίνει κρέμα.
Βάζουμε βούτυρο σ’ ένα κατσαρολάκι και το λιώνουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.
Όταν διαχωριστούν τα στοιχεία του, το περνάμε από σήτα και μεταφέρουμε το καθαρό βούτυρο σ΄ ένα μπολ. Αφρατεύουμε με τα δάχτυλά μας το φύλλο κανταΐφι και το ραντίζουμε με βούτυρο και προθερμαίνουμε το φούρνο.
Στρώνουμε τη μισή ποσότητα από το κανταΐφι και καλύπτουμε τον πάτο και τα τοιχώματα από ένα μέτριο ταψί, απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα ανθότυρου. Καλύπτουμε με το υπόλοιπο βουτυρωμένο φύλλο κανταΐφι και ψήνουμε για 50 περίπου λεπτά. Μόλις βγάλουμε το καταΐφι από το φούρνο ζεσταίνουμε ελαφρά το μέλι και sερβίρουμε με το ρευστό μέλι και ξηρούς καρπούς.
Σημειώσεις για τη συνταγή
– Μπορούμε ν΄αρωματίσουμε με ανθόνερο το κανταΐφι
– Μπορούμε ν’ αρωματίσουμε και την κρέμα με πορτοκάλι