Υλικά
1 μεγάλη ρίζα μαρουλιού
1 μεγάλη ντομάτα
1 κρεμμύδι ξερό
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
3 κουτ. σούπας καλαμπόκι σε κονσέρβα
1 κονσέρβα τόνου σε ελαιόλαδο ή σε νερό
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας μπαλσάμικο ξύδι
1 κουτ. σούπας μαγιονέζα
Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Κόβουμε τη ρίζα του μαρουλιού, την πλένουμε καλά, τη στραγγίζουμε, την κόβουμε με τα χέρια μας και τη βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο. Κόβουμε την ντομάτα και το κρεμμύδι σε κυβάκια και το ρίχνουμε μαζί με το καλαμπόκι πάνω στο μαρούλι. Ανακατεύουμε λιγάκι, προσθέτουμε τη μαγιονέζα, τον τόνο, το λαδόξυδο και το αλάτι.
Πηγή: botrini.gr