
Υλικά
500γρ. άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς
3 κουτ. γλυκού σκόρδο λιωμένο
4 κουτ. σούπας βρώμη αλεσμένη
2 κουτ. σούπας φρέσκια ρίγανη
3 κουτ. σούπας φρέσκος άνηθος
αλάτι, πιπέρι
1/2 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
1/4 φλιτζ. κολοκυθάκι τριμμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
ντομάτα, αγγούρι, γιαούρτι, πίτες για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Προθέρμανε το φούρνο στους 220C και ρίξε το ελαιόλαδο σε ένα ταψί.Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τα υπόλοιπα υλικά και ζύμωσέ τα ελαφρώς, ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Πλάσε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια, περίπου τριών εκατοστών, και τοποθέτησέ τα στο ταψί. Ψήσε στο φούρνο για 20 λεπτά, γυρίζοντάς τους πλευρά στα μισά του χρόνου.Σέρβιρε με ψιλοκομμένη ντομάτα και αγγούρι, με γιαούρτι για ντιπ ή τυλιγμένα σε πίτα.
Πηγή