Υλικά
1 κιλό γλυκοπατάτες καθαρισμένες
120γρ. λευκό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
600ml ζωμό λαχανικών
5γρ. αλάτι
2 γρ. πάπρικα
Λίγο μοσχοκάρυδο
100γρ. φρέσκο βούτυρο σε κύβους
2-3 φύλλα φασκόμηλο
Για το γαρνίρισμα
150γρ. τυρί κρέμα
40γρ. στραγγιστό γιαούρτι
10ml χυμό λεμονιού
Μερικά φύλλα μαϊντανού
Εκτέλεση
Κόβουμε τις πατάτες και το κρεμμύδι σε κύβους και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το βούτυρο. Τα βράζουμε για 30-40 λεπτά και πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ. Περνάμε τη σούπα από σήτα προσθέτοντας το βούτυρο και ανακατεύοντας το μέχρι να λιώσει.
Για την ξινή κρέμα ρίχνουμε το γιαούρτι, το τυρί κρέμα και τον χυμό λεμόνι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σερβίρουμε τη σούπα με την ξινή κρέμα στο κέντρο και γαρνίροντας με μαϊντανό.