Καρυδάτο

247
Καρυδάτο

Υλικά

1 βαθύ πιάτο καρύδια κοπανισμένα
1 μεγάλη μαργαρίνη
4 αυγά
1 μεγάλο κεσέ γιαούρτι
1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ ή ούζο
1 κουτ. γλυκού σόδα
1 φακελάκι μικρό μπέικιν πάουντερ
1 1/2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
1 1/2 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
Λίγη σκόνη γαρύφαλλο
Λίγο βούτυρο για το ταψί

Για το σιρόπι

2 1/2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζ. τσαγιού νερό
Μισό λεμόνι

Εκτέλεση

Χτυπάμε πρώτα τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα ώσπου να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το κονιάκ ή το ούζο που μέσα ανακατεύουμε τη σόδα. Ανακατεύουμε επίσης το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι και ρίχνουμε στο μείγμα λίγο αλεύρι, έπειτα μια κουταλιά γιαούρτι, κατόπιν λίγο σιμιγδάλι και συνεχίζουμε χτυπώντας ώσπου να τελειώσουν τα υλικά. Στο τέλος προσθέτουμε τα καρύδια κοπανισμένα και τα γαρύφαλλα.

Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί, αδειάζουμε το μείγμα και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 40 λεπτά. Στο μεταξύ βράζουμε στην κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά, προσθέτουμε και το λεμόνι και σιροπιάζουμε χλιαρό το γλυκό. Αφήνουμε να κρυώσει κόβουμε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.