Κοτόπουλο σατάι με σάλτσα φιστίκι

214
Κοτόπουλο σατάι με σάλτσα φιστίκι

Υλικά

Για τη μαρινάδα

1/2 φλιτζ. γάλα καρύδας
1 κουτ. σούπας κάρυ σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού σκόνη κουρκουμά
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
500 γρ. κοτόπουλο χωρίς κόκαλα και πέτσα, στήθος ή μπούτι
20 ξύλινα καλαμάκια

Για τη σάλτσα από φιστίκι

3/4 φλιτζ. γάλα καρύδας
1 κουτ. σούπας πάστα από ψητό τσίλι
3 κουτ. σούπας φυστικοβούτυρο
2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού σάλτσα ψαριού
1 κουτ. γλυκού λευκό ξύδι

Εκτέλεση

Κόψτε το κοτόπουλο σε χοντρά κομμάτια των 2 εκατοστών. Ανακατέψτε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και μαρινάρετε τα κομμάτια κοτόπουλου σε αυτή τη σάλτσα για λίγα λεπτά. Μη φοβηθείτε να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας για να μαρινάρετε καλά το κοτόπουλο. Περάστε τα κομματάκια από το κοτόπουλο στα ξυλάκια, χωρίς να αφήνετε χώρο μεταξύ τους, για να παραμείνουν ζουμερά όταν θα τα βάλετε να ψηθούν.

Ψήστε το κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά για αρκετά λεπτά σε κάθε πλευρά, έως ότου να ψηθεί καλά το κοτόπουλο χωρίς να στεγνώσει.

Τώρα, ήρθε η ώρα να φτιάξετε τη σάλτσα φιστίκι. Ρίξτε το γάλα καρύδας σε μια κατσαρόλα και ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά. Βάλτε μέσα την πάστα από ψητό τσίλι και ανακατέψτε αργά έως ότου το λάδι να ανέβει στην κορυφή. Τέλος, προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά προσαρμόζοντας τις ποσότητες ανάλογα με τα γούστα σας.