Μπαρμπούνια με πορτοκάλι

335
Μπαρμπούνια με πορτοκάλι

Συνταγή της Αγγελικής Στεφανάκη

Υλικά

1 κιλό μπαρμπούνια φρέσκα
1 κουτ. σούπας φρέσκο βούτυρο
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 ποτήρι νερού λευκό κρασί
3/4 ποτηριού νερού χυμό από πορτοκάλι
1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
Μερικές φέτες πορτοκάλι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Στρώνουμε τα μπαρμπούνια καθαρισμένα και αλατισμένα στο πυρέξ και τα σκεπάζουμε με το φρέσκο βούτυρο. Σε ένα μπολ χτυπάμε τη μουστάρδα, το κρασί και τον χυμό πορτοκαλιών να γίνει σάλτσα.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα πορτοκαλιών τα μπαρμπούνια και στη συνέχεια τα σκεπάζουμε με λεπτές φέτες πορτοκαλιού. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο για περίπου 25 λεπτά. Όταν ψηθούν αφαιρούμε τη σάλτσα και προσθέτουμε λίγο λεμόνι. Αφήνουμε τη σάλτσα πορτοκαλιού να κρυώσει και τη δένουμε με το κορν φλάουρ. Σερβίρονται πολύ ζεστά.