Υλικά
375 ml γάλα με χαμηλά λιπαρά
1 κουτ. γλυκού ζελατίνη
125 γρ. ζάχαρη
1 κλωνάρι βανίλια
2 κεσεδάκια (400 γρ.) γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
Εκτέλεση
Σε κατσαρολίτσα βάζουμε το γάλα και τη ζελατίνη. Αφήνουμε για 1 λεπτό μέχρι να μαλακώσει η ζελατίνη. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη. Προσθέτουμε τότε τη ζάχαρη και τη βανίλια (σχίζουμε κατά μήκος με κοφτερό μαχαίρι, αφαιρούμε τον καρπό και τον ρίχνουμε στο μείγμα). Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Το παγώνουμε στο ψυγείο.
Αφού παγώσει (κρυώσει καλά) προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε και βάζουμε στην παγωτομηχανή ή αφού το παγώσουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει το χτυπάμε 5 φορές κάθε 30 λεπτά για να αφρατέψει.