Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
1 κιλό κρεμμύδια
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζ. γλυκό κρασί
2 αυγά
1 φλιτζ. τριμμένο κεφαλοτύρι
1/2 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε σε ροδέλες. Τα σοτάρετε σε ένα τηγάνι με το λάδι, μέχρι να ροδίσουν, τα πασπαλίζετε με αλάτι και ρίχνετε το κρασί. Ανακατεύετε ώσπου να καραμελώσουν και τα αφήνετε να κρυώσουν. Χτυπάτε τα αυγά σε μια λεκάνη, προσθέτετε λίγο αλάτι, πιπέρι, τα τυριά και τα κρεμμύδια.
Αλείφετε μια φόρμα για τάρτα Νο 24 με βούτυρο και στρώνετε το φύλλο. Το τρυπάτε κατά διαστήματα με ένα πιρούνι και απλώνετε το μείγμα. Ψήνετε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 15-20 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει λίγο και σερβίρετε.