Φιογκάκια με σπανάκι και μανιτάρια

202
Φιογκάκια με σπανάκι και μανιτάρια

Υλικά
500 γρ. φιογκάκια
30 γρ. τυρί φέτα (σε τετράγωνα κομμάτια)
500 γρ. σπανάκι
300 γρ. μανιτάρια
100 γρ. ελιές (χωρίς κουκούτσι)
400 γρ. ντομάτα (σε κύβους)
180 γρ. πράσο ψιλοκομμένο
100 γρ. ελαιόλαδο
150 γρ. ζωμός λαχανικών
1 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζετε σε αλατισμένο νερό τα φιογκάκια για 11 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Προσθέτετε το πράσο και το σοτάρετε μαζί με τα μανιτάρια. Στη συνέχεια προσθέτετε το σπανάκι και το αφήνετε να βγάλει τα υγρά του. Ρίχνετε την ντομάτα και ανακατεύετε. Προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών και τα ζυμαρικά. Μόλις ζεσταθούν, κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, τον βασιλικό, τη φέτα και τις ελιές. Σερβίρετε και στολίζετε με ένα φύλλο βασιλικού και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.

ΠΗΓΗ