Χιονάτη με κακάο και ινδοκάρυδο

481
Χιονάτη με κακάο και ινδοκάρυδο

Υλικά

350 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αυγά
4 κουτ. σούπας σπορέλαιο
250 γρ ζάχαρη
8 κουτ. σούπας ζεστό νερό
2 βανίλιες
Μαρμελάδα της αρεσκείας μας


Επικάλυψη κακάο
250 ml γάλα
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. σούπας κακάο
Ινδοκάρυδο

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι που να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το νερό, λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε τις βανίλιες και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ζύμη. Απλώνουμε το μείγμα σε φόρμα 28×20 εκατοστά και ψήνουμε στους 180C μέχρι να ροδίσει. Όταν κρυώσει κόβουμε το κέικ στην μέση κατά μήκος και κατά πλάτος.

Αφαιρούμε τα καπάκια και απλώνουμε μαρμελάδα. Τοποθετούμε τα καπάκια στην αρχική τους θέση και κόβουμε σε κομμάτια. Αναμειγνύουμε το γάλα με την ζάχαρη και το κακάο. Βουτάμε περιμετρικά τα κεκάκια στο κακάο και τα περνάμε από το ινδοκάρυδο.

ΠΗΓΗ