Υλικά
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
400γρ. ψιλοκομμένες πιπεριές πολύχρωμες
350γρ. μανιτάρια σε φέτες
1 1/2 φλιτζ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 κουτ. γλυκού ξερό βασιλικό
1/2 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
1/2 κουτ. γλυκού ξερό δυόσμο
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
2 κουτ. σούπας σιμιγδάλι
250γρ. φέτα
1 φλιτζ. γλυκιά μυζήθρα τριμμένη
2 αυγά
1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175C. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτετε τις πιπεριές, τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια, τα μυρωδικά και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά.
Σκεπάστε το και αφήστε το σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύοντας κάπου κάπου για περίπου 3 λεπτά μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά. Ξεσκεπάστε και συνεχίστε το μαγείρεμα για περίπου 6 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να ροδίσουν ελαφρώς (χαμηλώστε τη φωτιά αν τα κρεμμύδια αρχίσουν να ροδίζουν πολύ γρήγορα). Προσθέστε το σιμιγδάλι και ανακατέψτε.
Στο μεταξύ σε ένα μέτριο μπολ λιώστε τη φέτα με ένα πιρούνι. Προσθέστε τη μυζήθρα, τα αυγά και το πιπέρι. Χτυπήστε μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Ρίξτε τα λαχανικά σε ένα πυρέξ, προσθέστε και το μείγμα με τα αυγά και τα τυριά απλώνοντας το έτσι ώστε να τα καλύψει. Ψήστε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να πήξει η κορυφή.