Υλικά
4 μανιτάρια Portobello
4 ψωμάκια στρογγυλά
ντομάτα
μαρούλι
4 φέτες κίτρινο τυρί (προαιρετικό)
Για τη Μαρινάδα
1 κουτ. σούπας βαλσάμικο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
ρίγανη
ξηρό βασιλικό
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και περιχύνουμε τα μανιτάρια. Αφήνουμε έτσι για 15 λεπτά και μετά τα ψήνουμε στο γκριλ για 5-6 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, αλείφοντας τα ξανά με τη μαρινάδα και από τις δύο πλευρές.
Αν θέλουμε να προσθέσουμε τυρί, λίγο πριν τα βγάλουμε από το γκριλ, το τοποθετούμε πάνω από τα μανιτάρια και αφήνουμε έτσι για 1-2 λεπτά να μαλακώσει. Βάζουμε τα μανιτάρια μέσα στα ψωμάκια μαζί με μαρούλι και ντομάτα και σερβίρουμε.