Πίτσα με πέστο

304
Πίτσα με πέστο

Υλικά

2 βάσεις πίτσας με διάμετρο 26εκ.
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετάκια
2 φλιτζ. τριμμένο τυρί για πίτσα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Για το πέστο

1 φλιτζ. φρέσκο βασιλικό
1/4 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
2 κουτ. σούπας κουκουνάρι καβουρντισμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πολτοποιήστε στο μπλέντερ το βασιλικό, το τυρί, το κουκουνάρι και το σκόρδο. Ρίξτε σιγά σιγά το λάδι, συνεχίζοντας το χτύπημα. Προθερμένετε το φούρνο. Βάλτε τις βάσεις της πίτσας σε ένα μεγάλο ταψί, απλώστε το πέστο, πασπαλίστε τες με το σκόρδο και το τυρί και ραντίστε τες με το ελαιόλαδο. Ψήστε τις σε δυνατό φούρνο για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια τους. Κόψτε τες σε τριγωνικά κομμάτια και σερβίρετε.

Σημείωση

Μπορείτε να προσθέσετε ότι άλλα υλικά σας αρέσουν αλλά να γνωρίζετε πως με το πέστο ταιριάζουν πολύ η ντομάτα και η μοτσαρέλα.