Παρφέ με παστέλι

272
Παρφέ με παστέλι

Υλικά

20 κρόκοι αυγών
150γρ. ζάχαρη
25γρ. ζελατίνη σε φύλλα
125γρ. κεράσια μαρασκίνο (προαιρετικά) ή ξηρούς καρπούς
1 κιλό κρέμα γάλακτος
250γρ. άχνη
450γρ. παστέλι

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε παγωμένο νερό να μαλακώσει. Ανακατεύουμε με έναν αυγογδάρτη τους κρόκους και τη ζάχαρη και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το γάλα και τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει βράση το μείγμα.

Στύβουμε τα φύλλα ζελατίνης να στραγγίξουν από το περιττό νερό και τα ρίχνουμε μέσα στο καυτό μείγμα. Ανακατεύουμε να λιώσει η ζελατίνη και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη. Το βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.

Την επόμενη μέρα κόβουμε το παστέλι σε κομμάτια. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και το μαλακώνουμε χτυπώντας το στο μίξερ. Ενσωματώνουμε σιγά σιγά τα κεράσια ή τους ξηρούς καρπούς, την κρέμα γάλακτος και στο τέλος το παστέλι ανακατεύοντας απαλά.

Βάζουμε μια στρώση παστέλι στη βάση κάθε ποτηριού, μετά μια στρώση παρφέ και επαναλαμβάνουμε. Βάζουμε τα μπολ στην κατάψυξη για 7-8 ώρες. Γαρνίρουμε με κομμάτια παστέλι.