Σπαγγέτι με γλυκόξινη σάλτσα

155
Σπαγγέτι με γλυκόξινη σάλτσα

Υλικά

320γρ. σπαγγέτι
2 πιπεριές κίτρινες
2 μεγάλα ξερά κόκκινα κρεμμύδια
40γρ. σταφίδα σουλτανίνα
30γρ. κουκουνάρι
2-3 φυλλαράκια μαντζουράνα
40γρ. βούτυρο γάλακτος
2 κουτ. σούπας μηλόξιδο
Αλάτι, πιπέρι
Λίγη ζάχαρη
Σκληρό τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

Ψήνετε τις πιπεριές στο γκριλ ή στον ατμό για 20 λεπτά. Κατόπιν τις ξεφλουδίζετε, αφαιρείτε τους σπόρους και τις κόβετε σε καρεδάκια. Καθαρίζετε και κόβετε τα κρεμμύδια σε φέτες. Μουλιάζετε σε χλιαρό νερό τις σταφίδες. Πλένετε και στεγνώνετε τα φύλλα της μαντζουράνας.

Φτιάχνετε τη σάλτσα. Σε ένα τηγάνι λιώνετε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 4-5 λεπτά. Στραγγίζετε τις σταφίδες και τις πασπαλίζετε με ζάχαρη. Στη συνέχεια τις μεταφέρετε στο τηγάνι, ρίχνετε το ξίδι και σιγοβράζετε για 5-6 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις. Προσθέτετε την πιπεριά, αλατίζετε και βράζετε για ακόμη 5 λεπτά.

Βγάζετε τα ζυμαρικά αλ ντέντε. Ροδίζετε το κουκουνάρι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Σουρώνετε τα ζυμαρικά κρατώντας λίγο από το νερό τους για τη σάλτσα. Τα μεταφέρετε στο τηγάνι με τη σάλτσα και τα αφήνετε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας τα με ένα πιρούνι για ν’ απλωθεί η σάλτσα. Τα σερβίρετε σε πιατέλα και τα διακοσμείτε με το κουκουνάρι και τα φύλλα μαντζουράνας. Τα πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και είναι έτοιμα!