Ταλιατέλες με βασιλικό

234
Ταλιατέλες με βασιλικό

Συνταγή του Έκτορα Μποτρίνι

Υλικά

200 γρ. ταλιατέλες (ή βιδάκια)
1 φλιτζ. σπιτικός ζωμός κρέατος
2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1/2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
Αλάτι, πιπέρι
1 κοφτή κουτ. σούπας ξερός βασιλικός
1 κρόκος αυγού
1 κουτ. σούπας τριμμένο σκληρό τυρί
1 κουτ. σούπας βούτυρο

Εκτέλεση

Ετοιμάστε τη σάλτσα. Διαλύστε το αλεύρι μέσα στον ζωμό. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι και προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το ζωμό. Αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να δέσει, ανακατεύοντας τακτικά. Ρίξτε το βασιλικό και αλατοπίπερο.
Ανακατέψτε μέσα γρήγορα τον κρόκο. Παράλληλα, βάλτε τα ζυμαρικά να βράσουν.
Μόλις τα σουρώσετε, ανακατέψτε τα με τη σάλτσα. Βάλτε τα ζυμαρικά σε ένα μικρό πυρέξ, πασπαλίστε με το τυρί και κομματάκια βούτυρο και γκρατινάρετέ τα στο φούρνο στους 200C για 15 λεπτά.

Πηγή