Υλικά
2 πακέτα μπισκότα τύπου πτί μπέρ με σοκολάτα
1 πακέτο μπισκότα πτί μπέρ σκέτα
400γρ. βούτυρο
10 κουτ. σούπας κακάο
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
1 κουτ. σούπας ποτό της αρεσκείας μας
Για το γλάσο
1 κρέμα γάλακτος [περίπου να βγει 1 φλιτζ.]
250γρ. κουβερτούρα
1/2 κουτ. σούπας λάδι
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρολίτσα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία. Αποσύρουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε τα 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα ,μαζί και το κακάο. Ανακατεύουμε πολύ καλά προσθέτοντας συγχρόνως και το ποτό. Σπάμε τα μπισκότα πάνω από το μείγμα μας σε ακανόνιστα κομμάτια ι ανακατεύουμε να πάει παντού η σοκολάτα .
Στρώνουμε σε ένα ταψάκι μεγέθους τούρτας αλουμινόχαρτο ,η λαδόκολλα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα .Το σκεπάζουμε πάλι με αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε στην κατάψυξη να παγώσει καλά. Αφού παγώσει ετοιμάζουμε το γλάσο ,Βάζουμε στην κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος ,μόλις αρχίσει να βράζει την αποσύρουμε και ρίχνουμε μέσα το λάδι και την κουβερτούρα την οποία έχουμε σπάσει σε κομμάτια.Ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά όλα και να σκουρήνει το γλάσο μας .
Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει 5 λεπτά και το ρίχνουμε επάνω στην τούρτα να πάει παντού το αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε και σερβίρουμε (μην ξεχάσετε να βγάλετε το αλουμινόχαρτο πριν το γλασάρισμα).