Συνταγή της Ελένης Ψυχούλη
Υλικά
1 μάτσο παντζάρια
5 κουτ. σούπας βαλσάμικο
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
7 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα τους
Το χυμό από 1 πορτοκάλι
1 ματσάκι ρόκα
250γρ. ξινομυζήθρα ή μανούρι
Μερικά φύλλα φρέσκου μαϊντανού ψιλοκομμένα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Κόβουμε τον βολβό από τα παντζάρια και καθαρίζουμε τη φλούδα τους. Τα κλείνουμε σε ένα αεροστεγές πακέτο μέσα σε χαρτί για τον φούρνο μαζί με ρο σκόρδο, το βαλσάμικο, το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκάλι και το αλατοπίπερο. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά. Τα σερβίρουμε πάνω στα φύλλα ρόκας που έχουμε μαρινάρει με λίγο ελαιόλαδο και λίγο χοντρό αλάτι, με το τυρί και το μαϊντανό από πάνω.