Υλικά
200ml κόκκινο κρασί
100γρ. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
2 καρφάκια γαρύφαλλο
Για το γλυκό
500γρ. στραγγιστό γιαούρτι αγελάδος Πλήρες
300γρ. φρούτα του δάσους
6 σφολιατίνια έτοιμα, ψημένα
Εκτέλεση
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά ανακατεύοντας με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να έχουμε ένα σχετικά αραιό σιρόπι. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε, πετάμε την κανέλα και τα γαρίφαλα και αφήνουμε να κρυώσει.
Μοιράζουμε το γιαούρτι σε 6 μπολ ή ποτήρια. Τρίβουμε με το χέρι μας από 1 σφολιατίνι σε κάθε μπολ με γιαούρτι, περιχύνουμε με τη σάλτσα κρασιού και στολίζουμε από πάνω με τα φρούτα.