Χαλβάς καρυδάτος με αλεύρι

311
Χαλβάς καρυδάτος με αλεύρι

Υλικά

1 ποτήρι σιμιγδάλι
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι νερό
2 ποτήρια αλεύρι
Λίγο αλάτι
1 κουτ. γλυκού σόδα
1 φλιτζ. καφέ κονιάκ
Τριμμένη ψίχα καρυδιού
1 χούφτα ζάχαρη
2 κουτ. γλυκού κανέλα

Για το σιρόπι

2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό και το λάδι να πάρουν μια βράση. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε λίγο αλάτι, το σιμιγδάλι, την σόδα λιωμένη στο κονιάκ, την κανέλα και τη χούφτα ζάχαρη. Αφήνουμε κάμποση ώρα το σιμιγδάλι να φουσκώσει και προσθέτουμε τα καρύδια και το αλεύρι, ανακατεύοντας ωσότου γίνει μια ζύμη μαλακιά όχι πολύ σφιχτή. Γυρίζουμε την ζύμη του χαλβά σε λαδωμένο ταψί, την στρώνουμε καλά, πασπαλίζουμε στην επιφάνεια της λίγη τριμμένη καρυδόψιχα και την κόβουμε σε μπακλαβωτά κομμάτια.

Ψήνουμε το χαλβά μας σε μέτριο φούρνο. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν για 5 λεπτά και όταν κρυώσει το γλυκό το σιροπιάζουμε.