Κέικ χωρίς ζάχαρη με λεμόνι

339
Κέικ χωρίς ζάχαρη με λεμόνι

Συνταγή του Έκτορα Μποτρίνι

Υλικά

480 γρ. ασπράδι αυγού σε θερμοκρασία δωματίου
40 γρ. στέβια
150 γρ. αλεύρι
6 γρ. μπέκιν πάουντερ
Ζεστ από 1 λεμόνι

Για το γλάσο

Χυμό από ½ λεμόνι
40 γρ. ζάχαρη μαύρη

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ρίχνουμε ύστερα τη μισή στέβια. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέκιν και την υπόλοιπη στέβια. Στο μείγμα ρίχνουμε σιγά σιγά το ασπράδι ανακατεύοντας απαλά να μη πέσει ο όγκος.

Ρίχνουμε όλο το μείγμα σε φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση (χωρίς να έχουμε βουτυρώσει πριν) και ψήνουμε στους 180C για 30 λεπτά. Ελέγχουμε με ένα ξυλάκι αν είναι ψημένο στη μέση. Βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσει και αν θέλουμε το γλασάρουμε αφού έχουμε ανακατέψει το χυμό λεμονιού μαζί με τη μαύρη ζάχαρη.

Πηγή: newsbeast.gr