Μπρόκολο ογκρατέν με σολομό και άνηθο

152
Μπρόκολο ογκρατέν με σολομό και άνηθο

Υλικά

600γρ. μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια
60γρ. φρέσκο άνηθο χοντροκομμένο
500γρ. φιλέτο σολομού χωρίς δέρμα κομμένο σε κύβους 1×1εκ.
30γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
Το ξύσμα από 1 λεμόνι
20ml ελαιόλαδο
80γρ. φινόκιο κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες

Για την κρέμα

200γρ. στραγγιστό γιαούρτι
200γρ. τυρί κρέμα
500ml κρέμα γάλακτος
2 αυγά
40γρ. φαρίνα
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεματίζουμε το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτά, το στραγγίζουμε και το κρυώνουμε. Το βάζουμε σε ένα ταψί 25×35 εκ. και προσθέτουμε τον σολομό και το φινόκιο. Φτιάχνουμε την κρέμα, ανακατεύοντας όλα τα υλικά πολύ καλά με το σύρμα.

Περιχύνουμε το μπρόκολο με την κρέμα, ρίχνουμε το κρεμμυδάκι, το ξύσμα και τον άνηθο. Ραντίζουμε με το λάδι και ψήνουμε στους 170C για περίπου 25 λεπτά. Κόβουμε σε κομμάτια μόλις κρυώσει και σερβίρουμε.