Σάλτσα σαμπάνιας

1033
Σάλτσα σαμπάνιας

Υλικά

200 ml σαμπάνια
1 κρεμμύδι εσαλότ, ψιλοκομμένο
200 ml κρέμα γάλακτος
Ελάχιστο χυμό λεμονιού
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι

Εκτέλεση

Τοποθετούμε τη σαμπάνια και το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν. Χαμηλώνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και σιγοβράσουν για 3-5 λεπτά ή μέχρι να μειωθεί η σάλτσα κατά το ήμισυ. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ελάχιστο χυμό λεμονιού το αλάτι και το πιπέρι. Σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά ή μέχρι να μειωθεί κατά το ήμισυ και η σάλτσα να είναι παχύρρευστη και κρεμώδης.