Υλικά
16 ντοματίνια μακρόστενα
4 αυγά
1 μαρούλι λόλα
1 ματσάκι ρόκα
2 φέτες ψωμί του τοστ
2 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος
1 κουτ. σούπας ρίγανη ή θυμάρι
1 πρέζα ζάχαρη
2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσάμικο
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε αυγά. Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και μόλις κοχλάσει τα βράζετε για 8 λεπτά. Τα καθαρίζετε και τα κόβετε στα τέσσερα. Πλένετε τη ρόκα και τα πράσινα φύλλα. Χρησιμοποιείτε άφθονο νερό και επιμένετε ιδιαίτερα στα σγουρά φύλλα της λόλας. Στη συνέχεια, στεγνώνετε καλά τη σαλάτα. Ακόμη καλύτερα αποτελέσματα θα έχετε αν τη βάλετε στο ειδικό σκεύος όπου πλένονται και στραγγίζουν τα λαχανικά στο περιστρεφόμενο εσωτερικό σουρωτήρι.
Κόβετε τα ντοματίνια στη μέση κατά μήκος. Στρώνετε στο ταψί του φούρνου αντικολλητικό χαρτί και απλώνετε τα ντοματίνια με το κομμένο μέρος προς τα πάνω. Τα ραντίζετε με 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και τα πασπαλίζετε με ζάχαρη, αλάτι και ρίγανη ή θυμάρι. Τα ψήνετε στο φούρνο 10 λεπτά και τα αφήνετε λίγο ακόμη με το φούρνο κλειστό.
Κόβετε σε κύβους 1 εκ. τις φέτες του τοστ. Τις ροδίζετε σε ένα τηγάνι με 2 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος. Βγάζετε τους κύβους με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνετε να σταθούν σε χαρτί για να φύγει το περιττό βούτυρο. Μοιράζετε τα πράσινα φύλλα σε 4 πιάτα και από πάνω σερβίρετε τα ντοματίνια, τα αυγά και τα κρουτόν. Περιχύνετε τη σαλάτα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ξίδι, λίγο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε με προσοχή και σερβίρετε.