Σελινόριζα και καρύδια ογκρατέν

215
Σελινόριζα και καρύδια ογκρατέν

Υλικά

1 μεγάλη σελινόριζα
2 κουτ. σούπας καρυδέλαιο ή σησαμέλαιο
300ml ζωμός λαχανικών
1 χούφτα ψιλοκομμένα καρύδια
100γρ. μπλε τυρί

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190C. Ξεφλουδίζετε και κόψτε στα τέσσερα τη σελινόριζα. Μετά κόψτε τη σε πολύ λεπτές φέτες. Θα γίνει καλύτερα με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι ή με το ηλεκτρικό. Ανακατέψτε το καρυδέλαιο με το αλατοπίπερο. Βάλτε την σελινόριζα σε ένα πυρίμαχο σκεύος, περιχύστε τη με το ζωμό και ψήστε για 40-45 λεπτά.

Πασπαλίστε με τα καρύδια και κόψτε το τυρί σε μικρά κομμάτια, πασπαλίζοντας το πάνω στο ογκρατέν. Ψήστε για άλλα 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει το τυρί.