Τρουφάκια με σοκολάτα γάλακτος και αμύγδαλο

281
Τρουφάκια με σοκολάτα γάλακτος και αμύγδαλο

Υλικά

200 γρ. Βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. Πραλίνα φουντουκιού
300 γρ. Σοκολάτα γάλακτος, λιωμένη

Για την επικάλυψη

350 γρ. Σοκολάτα γάλακτος, λιωμένη
70 γρ. Αμύγδαλο, χοντροκομμένο

Εκτέλεση

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και το χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει καλά για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε την πραλίνα, την σοκολάτα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Κάθε 15 λεπτά, με τη βοήθεια ενός κουταλιού ανακατεύουμε το μείγμα. Θέλουμε το μείγμα να έχει την υφή μίας παχύρευστης επικάλυψης. Μόλις περάσει η 1 ώρα, αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και παράλληλα στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα άλλο ταψί.

Κόβουμε την άκρη τη σακούλας ζαχαροπλαστικής με ένα ψαλίδι, την πιέζομε και βγάζουμε μια ποσότητα βάρους 20 γρ. περίπου πάνω στη λαδόκολλα. Κόβουμε και συνεχίζουμε στο επόμενο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλο το περιεχόμενο της σακούλας.

Μεταφέρουμε το ταψί στο ψυγείο για 15 λεπτά. Όταν περάσουν τα 15 λεπτά αφαιρούμε από το ψυγείο.

Παράλληλα αδειάζουμε σε ένα μπολ τη σοκολάτα γάλακτος για την επικάλυψη και σε ένα δεύτερο τα αμύγδαλα. Φοράμε γάντια μίας χρήσης, παίρνουμε τα τρουφάκια και τα πλάθουμε με τα χέρια μας σε μπαλάκια. Τα βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα και στη συνέχεια, τα μεταφέρουμε στο ταψί με τη λαδόκολλα και τα βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά ακόμη.

Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μπολ με την σοκολάτα που μας έμεινε, και όταν αφαιρέσουμε τα τρουφάκια από το ψυγείο, τα βουτάμε ώστε να καλυφθούν τελείως. Τα μεταφέρουμε στο ταψί με τη λαδόκολλα για 5 λεπτά μέχρι να παγώσει η σοκολάτα και στη συνέχεια σερβίρουμε.

Πηγή: giorgostsoulis.com